Foto: DELFI
31. maijā Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzība celta divām personām par psihotropo vielu pārvietošanu lielā apmērā pāri Latvijas robežai, kā arī par to iegādāšanos un glabāšanu, informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai viena no apsūdzētajām personām nolēmusi no ārzemēm pasūtīt internetā ar LSD piesūcinātas papīra markas, MDMA saturošas tabletes, kā arī izžāvētu marihuānu. Īstenojot noziedzīgo nodomu, jaunietis interneta vietnē elektroniski vairākkārt pasūtījis minētās psihotropās vielas, kuras iekļautas sevišķi bīstamo narkotisko vielu sarakstā. Pasūtītais kopējais svars atzīstams par lielu apmēru.

Par pasūtījumu jaunietis norēķinājies ar iepriekš iegādātu virtuālo kriptovalūtu "Bitcoin". Tāpat apsūdzētais bez realizācijas nolūka neatļauti iegādājies amfetamīnu saturošu vielu, kuru glabājis savām vajadzībām.

Otra apsūdzētā persona, apzinoties, ka darbības ar narkotiskajām un psihotropajām vielām un to nelikumīga pārsūtīšana pāri valsts robežai ir aizliegta, piekritis nodot savus datus un adresi, lai tajā saņemtu sūtījumus. Tādā veidā otrs apsūdzētais atbalstījis noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu. Tāpat otrais apsūdzētais ieguvis pasta sūtījumus ar narkotiskajām un psihotropajām vielām pasta nodaļā un glabājis tos realizācijas nolūkā līdz brīdim, kamēr viņu aizturēja policija.

Viena persona apsūdzēta un nodota tiesai par sešu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu, kuri paredzēti Krimināllikuma 190.1 panta 1. daļā un 2. daļā un Krimināllikuma 253. panta 1. daļā, bet otra persona apsūdzēta pēc 190.1 panta 2. daļas par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas atbalstīšanu un Krimināllikuma 253.1 panta 3. daļas.

Prokuratūrā norāda, ka abi jaunieši ir vaļsirdīgi atzinušies izdarītajā un izdarīto nožēlo.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!