Foto: LETA

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis dienesta automašīnu izmantojis savām privātajām vajadzībām, ceturtdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Laikraksts apraksta, ka Reimanis dienesta automašīnu izmantojis arī savas dzīvesbiedres bērna vadāšanai uz skolu. Turklāt, kā norāda laikraksts, bērnu uz mācību iestādi vedis gan pats Reimanis pie dienesta auto stūres, gan uzticējis šo pienākumu ministrijas algotam dienesta automašīnas šoferim.

Pats Reimanis komentēt savus dienesta auto un šofera pakalpojumu izmantošanas paradumus atteicās, norādot, ka visi jautājumi uzdodami SM Komunikācijas nodaļai. Laikraksts norāda, ka Komunikācijas nodaļa putrojusies savās atbildēs, vispirms norādot, ka auto valsts sekretāra vietnieks izmantojis amata pienākumu izpildei Rīgā un Rīgas rajonā, kā arī vairāku ministrijas struktūrvienību nodarbinātie, tomēr , saņemot konkrētākus jautājumus, atbildēs sākusi putroties.

Tāpat ministrija nav spējusi sniegt laikrakstam konkrētas atbildes, kāpēc dienesta automašīna izmantota bērna vadāšanai uz skolu.

Atsaucoties uz Valsts kontroles (VK) iepriekš pausto aizrādījumu, laikraksts raksta, ka Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likums nosaka, ka autotransports, tajā skaitā operatīvais transports, izmantojams tikai dienesta, darba un amata pienākumu pildīšanai.

Savukārt izmantošana darba vajadzībām ir tāda autotransporta lietošana, kas nepieciešama amatpersonas vai darbinieka darba pienākumu pildīšanai, nodrošinot publiskas personas vai publiskas personas institūcijas iestādes funkciju izpildi, iepriekš aizrādījusi VK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!