Foto: Pašvaldības policija

Kādu pirmsskolas izglītības iestādi Iļģuciemā piektdien, 1. jūnijā, apmeklēja pusaudžu grupa, kas steidza iznīcināt teritorijā atrastos krēslus, portālu "Delfi" informē Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Izsaukumu RPP saņēma pievakarē – neilgi pēc pulksten 20. Bariņš pusaudžu bērnudārza teritorijā saplēsa vairākus koka krēsliņus, to detaļas izmētājot.

Bērnudārza apsargs, apjautis pusaudžu agresīvo rīcību un skaitu, ievēroja piesardzību, notiekošo neuzkrītoši bildēja. Savukārt citi Iļģuciema iedzīvotāji par jauniešu rīcību informēja RPP, tāpēc drīz vien uz notikuma vietu devās divas autopatruļas. Vēlāk ar videoierakstu dalījās arī kāda sieviete, kura notikumus filmēja no sava mājokļa loga.

Pusaudži, pamanot kārtībsargus, metās bēgt. Viens no bēgļiem ieskrēja tieši policijas rokās, bet dažu minūšu laikā RPP pēdas sadzina vēl trim skrējējiem.

Pie RPP darbiniekiem pienāca apsargs, parādot uzņemtās fotogrāfijas un saplēstos krēsliņus. Viņš arīdzan izteica vēlmi par notikušo rakstīt iesniegumu Valsts policijai.

Kamēr policisti apsekoja bērnudārza teritoriju, pamanīti vēl divi jaunieši, kuri aiz žoga filmē notiekošo un izsmej policistus. No apsarga uzņemtajiem attēliem secināts, ka arī zobgalīgais duets kopā ar jau aizturēto četrotni pirmīt demolējis bērnudārza teritoriju.

Trīs kārtībsargi novilka atstarojošās vestes un sekoja puišiem. Sekoja pārsimts metru garš sprints, policistiem finišā bravūrīgo pāri aizturot.

Pārrunu laikā kārtībsargi noskaidroja, ka pusaudži itin bieži siro pa bērnudārziem, kur āra namiņos rīko nekārtības.

Ņemot vērā, ka visi aizturētie bija nepilngadīgi, RPP noskaidroja viņu vecāku tālruņu numurus. Pēc tam RPP dežūrdaļas darbinieki veica vairākus zvanus, vienu pēc otra informējot vecākus par atvašu vakara avantūru.

Pēc neilga laika notikuma vietā ieradās Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēma darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!