Foto: LETA
"Vienotība" lūgs atlikt Māra Skujiņa virzīšanu uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, lai no finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) saņemtu skaidrojumu par bažām saistībā ar Skujiņa atbilstību šim amatam, informēja politiskā spēka preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Partijas "Vienotība" Saeimas frakcijas deputāti šodien, tiekoties ar Skujiņu, neguva skaidrību par viņa VID attīstības vīziju, viņa kādreizējo darbību vairākos uzņēmumos, kas bijuši saistīti ar neviennozīmīgi vērtētiem uzņēmējiem un vismaz viens no tiem esot beidzis darbību ar valstij nenomaksātu nodokļu parādu.

Deputāti lūgs atlikt Skujiņa virzīšanu apstiprināšanai VID ģenerāldirektora amatā un aicinās uz tikšanos Reiznieci-Ozolu, lai uzklausītu viņas apsvērumus par labu Skujiņa kandidatūrai.

"Sasteigtā Māra Skujiņa virzīšana VID ģenerāldirektora amatam rada zināmu "deja vu" sajūtu, atceroties 2016.gada vasaru un finanšu ministres centienus VID ģenerāldirektora amatā iebīdīt neviennozīmīgi vērtēto Ingu Koļegovu. Ikviens labi atceras ar ko tas viss beidzās," pauž "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Hosams Abu Meri.

"Ceram, ka atbildīgās iestādes operatīvi tiks skaidrībā ar Māra Skujiņa līdzšinējo uzņēmējdarbību un saiknēm ar reputāciju zaudējušiem uzņēmējiem. Tāpēc "Vienotība" aicinās uz frakciju pašu finanšu ministri, lai tieši pajautātu - vai viņa joprojām ir gatava uz VID ģenerāldirektora amatu virzīt cilvēku, par kura līdzšinējo darbību sabiedrības acīs sētas pamatotas šaubas," pauž Abu Meri.

Kā ziņots, vēlreiz tiks pārbaudīta Skujiņa iespējama saistība ar skandālos iepīto uzņēmēju Martinsonu, kurš bija aizturēts Latvijas Bankas prezidenta Ilmāram Rimšēviča krimināllietā, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" apliecināja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis. Viņš nolēmis vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kā arī Drošības policijā, lai šos apstākļus vēlreiz pārbaudītu.

Laikraksts "Diena" vēsta, ka Skujiņš bijis finanšu direktors koģenerācijas projektu attīstītājā "Energo Capital". Kā galvenie "Energo Capital" attīstīto koģenerācijas projektu investori, bijuši Martinsons un bijušais "Parex bankas" līdzīpašnieks Viktors Krasovickis.

Skujiņš "Energo Capital" amatu ieņēmis no 2012. gada februāra līdz oktobrim. Pie saviem sasniegumiem šajā amatā viņš min sarunas ar dažādām bankām un kredītiestādēm par kopumā 34 miljonu eiro kredītiem celtniecības darbiem, aprīkojuma iegādei un apgrozāmo līdzekļu iegūšanai "Energo Capital" investīcijām biomasas koģenerācijas elektrostaciju attīstībā. Skujiņš uzņēmumā arī vadījis juridisko, vides un biznesa izpēti, lai iegūtu banku aizdevumus. Tagad "Energo Capital" izgājis maksātnespējas procesu un palicis valstij parādā 135 495 eiro nenomaksātos nodokļos, vēsta "Diena".

Jautājums par Skujiņa darbu "Energo Capital" esot izskanējis VID vadītāja pretendentu atlases gaitā, bet viss, ko viņš varējis paskaidrot, ka atbildējis tikai par kredītu piesaisti no bankām un ar Martinsonu nav ne ticies, ne komunicējis. "Es nezināju to, kas man nebija jāzina, es nepārvaldīju finanšu plūsmas, ar to nodarbojās citi cilvēki. Finanšu direktora amats bija amata nosaukums, par kuru vienojāmies, ka tas "smuki skan"," norādījis Skujiņš.

Savukārt laikraksts "Neatkarīgā" ziņo, ka Skujiņš 2012. gadā ir bijis SIA "Natural Resources" valdes loceklis, īpašnieks un pat likvidators, bet šī uzņēmuma līdzīpašnieks savulaik bijis Martinsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!