Foto: LETA

Otrdien, 5. jūnijā, notikušajā kapitāldaļu turētāja sanāksmē nolemts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) valdes locekļa amatā iecelt urologu Vilni Lietuvieti, informē Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders.

Pēc Šneidera teiktā, atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajam, Lietuvietis amata pienākumus pildīs līdz brīdim, kad valsts kapitāla daļu turētājs amatā iecels kandidātu, kas tiks izvēlēts atklāta konkursa kārtībā.

Vilnis Lietuvietis ir sertificēts ārsts, urologs, RAKUS Uroloģijas un onkoloģiskās uroloģijas klīnikas vadītājs, kā arī asociētais profesors Rīgas Stradiņa universitātē.

Vieta RAKUS valdes locekļa amatā atbrīvojusies saistībā ar to, ka kopš jūnija Jelgavas slimnīcas "Ģintermuiža" valdes locekļa amatā uz laiku iecelts līdzšinējais Austrumu slimnīcas valdes loceklis Artūrs Bērziņš. Tā kā slimnīcas valdē vairs bija tikai divi cilvēki, tika izlemts valdes locekļa amatā iecelt Lietuvieti.

Arī Bērziņš atbilstoši Kapitālsabiedrību pārvaldības likumam amata pienākumus "Gintermuižā" pildīs līdz brīdim, kad valsts kapitāla daļu turētāja VM amatā iecels kandidātu, kas izvēlēts atklāta konkursa kārtībā.

Savukārt "Gintermuižai" jauns valdes loceklis bija nepieciešams, jo VM kā kapitāldaļu turētāja saņēma slimnīcas valdes locekļa Ulda Čāčus iesniegumu ar lūgumu pārtraukt viņa pilnvarojuma līgumu. Lai nodrošinātu slimnīcas darbības nepārtrauktību, slimnīcās "Ģintermuiža" valdes locekļa amatā tika iecelts Bērziņš.

Austrumu slimnīcas valdi patlaban veido tās priekšsēdētājs Imants Paeglītis, kurš slimnīcā darbojas apmēram pus gadu, valdes loceklis Kaspars Plūme, kurš šo amatu ieņem kopš 2015. gada februāra, kā arī nupat valdes locekļa amatā ieceltais Lietuvietis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!