Foto: Valsts policija

29. maijā Valsts policija aizturējusi divas pilngadīgas un vienu nepilngadīgu personu, kuras iepriekš kopīgas iedzeršanas laikā smagi piekāvušas savu paziņu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 26. maijā Baložu iecirknis saņēmis informāciju par smagu miesas bojājumu nodarīšanu kādam vīrietim kopīgas iedzeršanas laikā netālu no Baldones. Policija sākusi izmeklēšanu un 29. maijā aizturējuši trīs iespējamos vainīgos – divas pilngadīgas un vienu nepilngadīgu personu.

Izmeklēšanā policisti noskaidrojuši, ka 26. maijā kompānija septiņu cilvēku sastāvā nolēmusi atpūsties pie dabas un lietot alkoholu. Kad tika iztukšota jau kārtējā stiprās dziras pudele, starp četriem kompānijā esošiem cilvēkiem izcēlies konflikts, kurā vienam no viņiem nodarīti smagi miesas bojājumi.

Kad jau iespējamie vainīgie bija norimušies, cietušajam vīrietim izdevies aizbēgt no notikuma vietas un meklēt palīdzību kādā netālu esošā lauku mājā. Izsaukts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kas cietušo nogādājis ārstniecības iestādē.

Dažas dienas vēlāk, 29. maijā, likumsargi aizturējuši iespējamos vainīgos – trīs vīriešus. Divi no viņiem jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta 2. daļas par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Aizturētajiem vīriešiem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi – pilngadīgajām personām piemērota policijas uzraudzība, taču nepilngadīgajai personai – uzturēšanās noteiktā vietā.

Šobrīd cietušais atlabst ārstniecības iestādē.

Policija pasakas iedzīvotājiem, kuri šajā situācijā nepalika vienaldzīgi un palīdzēja cietušajam vīrietim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!