Foto: PantherMedia/Scanpix
Pirmdien, 4. jūnijā, Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par vardarbīgu laupīšanu lielā apmērā organizētā grupā pie kriminālatbildības sauktas piecas iepriekš sodītas personas.

Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka personas pie kriminālatbildības sauktas par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu pēc Krimināllikuma 176. panta 3. daļas par laupīšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa.

Par to soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Šobrīd trijiem no pieciem apsūdzētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētie izveidojuši organizētu grupu un savstarpēji vienojušies par lomu un pienākumu sadali, lai mantkārīgā nolūkā izdarītu laupīšanu lielā apmērā.

Darbojoties pēc iepriekš izstrādāta plāna un pielietojot vardarbību, apsūdzētie cietušajam nolaupījuši somu ar kolekcijas ordeņiem, medaļām un nozīmītēm kopumā 24 567 eiro vērtībā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!