Foto: LETA

Saeimas deputāts Romāns Mežeckis (NSL) šonedēļ sāks vākt deputātu parakstus par tieslietu ministra Dzintara Rasnača (NA) demisiju, otrdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē atklāja pats tautas kalps, piebilstot, ka viņam nav šaubu par nepieciešamā parakstu skaita savākšanu.

Deputāts komisijas sēdē skaidroja, ka šādu aicinājumu jau izteicis no Saeimas tribīnes pagājušajā nedēļā un tas bijis tas saistīts ar pēdējo nedēļu notikumiem maksātnespējas jomā.

Likums paredz, ka ministra demisiju var prasīt, ja savākti vismaz desmit deputātu paraksti.

Jau ziņots, ka Saeimas komisija otrdien skatīja jautājumu par paveikto maksātnespējas jomā kopš šī gada februāra, kad komisijā pēdējo reizi pārrunāti jautājumi, kas skar maksātnespējas jomu.

Sākotnēji komisijas priekšsēdētājs, Saeimas deputāts Andris Bērziņš (ZZS) pauda sašutumu par, viņaprāt, formālo Tieslietu ministrijas (TM) atbildi uz iepriekš uzdoto – sagatavot vērtējumu par maksātnespējas procesa administratoru atlīdzības sistēmu.

Bērziņš retoriski vaicāja, vai patiešām TM pati nav spējīga sniegt izvērtējumu šajā jautājumā un tikai gaida Starptautiskā Valūtas Fonda (SVF) vērtējumu un viedokli.

Šo pārmetumu TM pārstāve atspēkoja, skaidrojot, ka pēc tam, kad TM saņems secinājumus no Maksātnespējas administrācijas un ārvalstu pieredzi no SVF, tā visu apkopos un uz gada beigām sagatavos visaptverošus priekšlikumus, kas būtu darāms, lai maksātnespējas procesa izmaksas, kas rada lielākās bažas, padarītu samērīgas un novērstu iespējamos apšaubāmos lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!