Foto: Shutterstock
31. maijā Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nosūtījusi krimināllietu, kurā par kukuļošanu apsūdzēts kāds laulāts pāris, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar celto apsūdzību apsūdzētā sieviete un apsūdzētais vīrietis devuši kukuli – pildspalvu "Parker" un 100 eiro naudas zīmi – jaunrades centra direktoram. Kukulis dots, lai direktors, izmantojot savu dienesta stāvokli, panāktu, ka laulātā pāra meita tiktu uzņemta konkrētā deju kolektīvā.

Apsūdzētā sieviete pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par kukuļa došanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai citas personas interesēs. Par kukuļa došanu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 322. panta 1. daļas un Krimināllikuma 323. panta 1. daļas par starpniecību kukuļošanā, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!