Foto: LETA

Koalīcijas vairākums varētu atbalstīt Māra Skujiņa kandidatūru Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja amatam. Pirms tam gan vēl plānota viņa iztaujāšana frakcijās.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis norādīja, ka, visticamāk, šajā jautājumā būs pozitīvs lēmums. Politiķis akcentēja, ka gala izšķiršanās ir valdības ziņā un deputāti var tikai iepazīties ar kandidātu – ZZS deputāti arī izmantos šo iespēju.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"–"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK tāpat plāno iztaujāt kandidātu, reizē par Skujiņu pirmās saņemtās atsauksmes ir pozitīvas, tāpēc viņš varētu saņemt atbalstu, norādīja politiskā spēka valdes loceklis Imants Parādnieks.

Partija "Vienotība" lēmumu attiecībā uz Skujiņu pieņems pēc uzklausīšanas frakcijā, norādīja politiskā spēka vadītājs Arvils Ašeradens.

Jau ziņots, ka finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) VID ģenerāldirektora amatam virza Skujiņu.

Par Skujiņa iecelšanu VID vadītāja amatā vēl būs jālemj valdībai, bet pirms tam jāpanāk koalīcijas partiju atbalsts. Koalīcijas un uzņēmēju organizāciju pozitīva vērtējuma rezultātā, Ministru kabinets par Skujiņa iecelšanu VID vadītāja amatā varētu lemt nākamnedēļ, 12. jūnijā. Ja Skujiņš gūs nepieciešamo valdības atbalstu, viņš šajā amatā tiks iecelts uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!