Foto: Valsts policija
Izmeklējot maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavību, policija netālu no notikuma vietas sadegušajā "Volkswagen LT" markas transportlīdzeklī atradusi un izņēmusi pašrocīgi izgatavotu statīvu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā (VP).

Policijā norāda, ka šis statīvs, iespējams, izmantots ieroča stobra novietošanai.

Policija lūdz aplūkot slepkavības vietā atrastā statīva fotoattēlus un atsaukties tā izgatavotāju vai īpašnieku, kā arī visus, kuriem ir jebkāda informācija par šo statīvu, portālam "Delfi" norādīja policijas preses pārstāve Sigita Pildava.

VP lūdz pievērst uzmanību statīva lodējuma detaļām un citām pazīmēm, pēc kurām būtu iespējams atpazīt tā izgatavotāju, īpašnieku vai iespējamo izgatavošanas vietu.

Policija lūdz atsaukties visus iedzīvotājus, kuru rīcībā ir jebkāda informācija par šo priekšmetu, tā izgatavošanu, nodošanu, dāvināšanu vai jebkurām citām darbībām, zvanot pa tālruņa numuriem 110 un 67014002 vai sūtot informāciju elektroniski uz e-pastu izmekletajiem@vp.gov.lv.
Policija garantē aculiecinieku anonimitāti.

Tāpat likumsargi aizvien lūdz atsaukties visus, kuri redzējuši bruņotajā uzbrukumā izmantoto automašīnu "Volkswagen LT" oranži sarkanā krāsā ar dubultkabīni un kravas kasti, kurai uzmontēts sarkanas vai oranžas krāsas tents.

Jau ziņots, ka automašīnai bija uzliktas viltotas valsts reģistrācijas numuru zīmes JD 5960. Jebkāda informācija par šo automašīnu vai jebkāda informācija par darbībām ar viltoto valsts numuru zīmi izmeklēšanai var būt ļoti noderīga, uzsver policijā.

Iepriekš policija lūdz iedzīvotājus pārskatīt savu video reģistratoru ierakstus. Pildava norāda, ka arī šis aicinājums aizvien ir aktuāls.

Policija atgādinām, ka labprātīgi sniegta informācija, tiks ņemta vērā izmeklēšanā.

Jau ziņots, ka trešdienas, 30. maija, rītā pie Brāļu kapiem Rīgā ar vairākiem šāvieniem nogalināts maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Policija par notikušo sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!