Foto: Shutterstock
Svētdien Vidzemē kādam četrus vecam zēnam, spēlējoties dārzā, pēdā iekodusi odze, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Zēns nogādāts slimnīcā. Vēl Vidzemē kāda gadu veca meitene uzrāva sev krūzi ar karstu kafiju un tika nogādāta slimnīcā ar sejas un krūškurvja apdegumiem.

Savukārt Zemgalē kāds gandrīz gadu vecs bērns nokritis no trešā stāva balkona un guvis vairāku ķermeņa daļu nopietnus ievainojumus, tostarp galvas traumu. Mediķiem bija aizdomas arī par mugurkaula skriemeļu un iekšējo orgānu bojājumiem, un bērns nogādāts slimnīcā.

Rīgas reģionā pusotru un piecus gadus veci zēni nogādāti slimnīcā, jo iekāpuši vēl neatdzisušās ugunskura oglēs, gūstot pēdu apdegumus.

Divi bērni arī guvuši traumas lecot ūdenī no laipām. Kurzemē septiņus gadus vecs zēns lēcis no laipas, taču ar pēdām atsities pret ūdenskrātuves gultni. Zēns nogādāts slimnīcā ar aizdomām par mugurkaula skriemeļu bojājumu. Zemgalē kāds 14 gadus vecs pusaudzis līdzīgā veidā traumējis kāju un tika nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 931 izsaukumu, no kuriem 216 bija saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!