Foto: LETA
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amata kandidāta Māra Skujiņa parādsaistības lēšamas aptuveni 180 000 eiro apmērā, pirms tikšanās ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS) portālam "Delfi" atklāja Skujiņš.

Tas nozīmē, ka viņa parādsaistības kopš pēdējās valsts amatpersonas deklarācijas iesniegšanas 2016. gadā aprīlī samazinājušās par aptuveni 37 000 eiro.

Skujiņš portālam "Delfi" norādīja, ka summu veido hipotekārais kredīts, kas tiekot apmaksāts pēc grafika.

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pirmdien pēc tikšanās ar Skujiņu portālam "Delfi" norādīja, ka Skujiņa parādsaistības ņēmusi vērā kandidātu atlases konkursa komisija un negatīvas signālus par parādiem nav devusi. "Ja parādsaistības būtu tādas, kas radušās neveiksmīgas saimnieciskās darbības rezultātā vai vēl kādu riskantu apsvērumu dēļ, tad tas būtu cits jautājums, bet, cik zināms, parādsaistības ir saistītas ar hipotekārajiem kredītiem mājokļa iegādei sev un ģimenei, arī šo aspektu spēka struktūras ir vērtējušas un katrā ziņā šobrīd negatīvu vērtējumu nav devušas," teica ministre.

Kā ziņots, kādreizējā Latvijas Televīzijas (LTV) valdes locekļa Skujiņa parādsaistības pirms diviem gadiem bijušas kopumā 217 729 eiro, liecina viņa Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Publiskojamo datu bāzē pieejamā valsts amatpersonas deklarācija, kas iesniegta 2016. gada aprīlī beidzot pildīt amata pienākumus.

Skujiņš VID ģenerāldirektora amata konkursā izvirzīts tālākai sarunai ar finanšu ministri, žurnālistiem piektdien pastāstīja konkursa komisijas priekšsēdētājs Valsts kancelejas vadītājs Jānis Citskovskis.

Skujiņš pēdējos 20 gadus ir bijis cieši saistīts ar finanšu sfēru. Lai gan šobrīd ietur "profesionālu pauzi", pērn strādājis bankā Azerbaidžānā, pirms tam ieņēmis LTV valdes locekļa amatu finanšu un tehnoloģiju jautājumos, kā arī strādājis banku sektorā Latvijā, stāstīja Citskovskis.

Kā liecina Skujiņa "Linkedin" profils, viņš no 2017. gada februāra līdz 2017. gada septembrim bijis "Access Bank Azerbaijan" vecākais stratēģisko projektu un attīstības menedžeris. Savukārt no 2013. gada aprīļa līdz 2016. gada aprīlim viņš bijis LTV valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos.

No 2012. gada marta līdz 2012. gada novembrim viņš bijis uzņēmuma "Energo Capital" finanšu direktors. Un no 2009.gada sākuma līdz 2012. gada janvārim Skujiņš bijis finanšu direktors kabeļtelevīzijas operatorā "Baltcom TV".

Skujiņš 2008. gadā ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā Rīgas Ekonomikas augstskolā. 1995.-1996. gadā piedalījies apmaiņas programmā Cīrihes Universitātē, Šveicē, iegūstot zināšanas stratēģisko studiju, banku un finanšu specialitātē.

Savukārt 1994. gadā ieguvis vēstures maģistra grādu Latvijas Universitātē.

Kā liecina dzīvesgājuma apraksts jeb CV, ko Skujiņš pirms vairākiem gadiem bija iesniedzis, kandidējot uz LTV valdes locekļa amatu, viņš 2000. gadu sākumā ņēmis dalību vairākās profesionālās organizācijās.

Skujiņš bijis Latvijas līzinga asociācijas vadītājs un valdes loceklis, kā arī Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) dibinātājs un valdes loceklis.

Atklāts konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu tika izsludināts šā gada 9. aprīlī, jo 10. martā negaidīti mūžībā aizgāja VID ģenerāldirektore Ilze Cīrule, kura vadīja VID kopš 2016. gada novembra.

VID ģenerāldirektora pienākumus šobrīd pilda vadītāja vietniece nodokļu jomā Dace Pelēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!