Foto: F64

Partijas "Saskaņa" rindās pagājušajā nedēļā iestājies domnīcas 'Certus' vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma'' apstiprināja pats Dombrovskis.

Dombrovskis gan nekomentēja, vai plāno startēt rudenī gaidāmajās vēlēšanās un vai būs "Saskaņas" premjera amata kandidāts. Savukārt "Saskaņas"valdes priekšsēdētājs un Rīgas mērs Nils Ušakovs raidījumam apstiprināja, ka kopā ar partijas biedru un savu vietnieku Jāni Urbanoviču partijas domei ieteiks lemt par Dombrovski kā iespējamo partijas premjera amata kandidātu. Kā norādīja Ušakovs, "Saskaņas" dome par premjera amata kandidātu plāno lemt pēc divām nedēļām – 18. jūnijā.

Jau ziņots, ka Ušakovs iepriekš solījies darīt visu, lai viņa pārstāvētā partija nevirzītu viņu par premjera amata kandidātu rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Jaunākais SKDS pētījums par partiju popularitāti liecina, ka "Saskaņai" joprojām ir lielākais atbalstītāju loks, lai gan maijā tās reitings piedzīvojis ievērojamu kritumu, sasniedzot zemāko rezultātu pēdējā gada laikā, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".

Saskaņā ar aptauju vairāk nekā 5% balsu varētu tikt trim politiskajiem spēkiem, savukārt pārējiem reitingi ir zemāki: "Saskaņa" - 19,1%, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) -14,6%, Nacionālā apvienība - 7%, "Vienotība" - 3,7%, "KPV LV" – 3%, "Attīstībai/Par!" –3%, Jaunā konservatīvā partija – 2,4%.

Dombrovskis politikā iesaistījās 2011. gadā, kļūstot par Zatlera Reformu partijas biedru un startējot 11. Saeimas vēlēšanās, kad arī tika ievēlēts Saeimā. 2013. gadā viņš kļuva par izglītības un zinātnes ministru. Savukārt 2014. gadā, kad par valdības vadītāju kļuva Laimdota Straujuma, viņš kļuva par ekonomikas ministru. Par aiziešanu no politikas Dombrovskis paziņoja 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!