Foto: Publicitātes foto

Rīgas domes (RD) Mājokļu un vides departaments noslēdzis 21 546 eiro vērtu līgumu ar SIA "Labie koki", uzticot uzņēmumam gādāt par galvaspilsētas koku aprūpi, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.

Līgums parakstīts 31. maijā. Tā izpildes termiņš ir 2018. gada 28. novembris.

Vienošanās paredz, ka RD nemaksā par nekvalitatīvi veiktiem darbiem. "Labie koki" būs spiesti trūkumus novērst viena mēneša laikā par saviem līdzekļiem. Ja uzņēmums termiņu kavēs, RD piemēros līgumsodu.

Ja koku aprūpes laikā atklāsies, ka noteiktā tāme ir lielāka par faktisko darba apjomu, puses vienosies par līgumcenas izmaiņām.

Līgums paredz, ka "Labie koki" rūpēsies par galvaspilsētas koku stumbru, sakņu atvašu un aizlauzto zaru nogriešanu. 647 kokiem uzņēmums pārbaudīs balsta elementus, vajadzības gadījumā kokus atsienot. 142 kokiem "Labie koki" uzliks stumbru aizsargus. 857 kokus trīs reizes sezonā mēslos ar minerālmēsliem. Līdz 1. oktobrim laistīs 211 kokus. Veidos koku vainagus 626 kokiem, 136 kokiem tos retinās, bet vēl 178 kokiem vainagus pacels. Atvases apgriezīs 1356 kokiem. "Labie koki" arīdzan nepieciešamības gadījumā likvidēs nokaltušos vai neatgriezeniski bojātos kokus.

SIA "Labie koki" pieder Edgaram Neilandam. Uzņēmums pērn nopelnīja 1167 eiro, apgrozot 663 191 eiro.

Šogad "Labie koki" uzvarējuši arī RD 15 780 eiro vērtā iepirkumā par dižstādu stādīšanu un kopšanu galvaspilsētā, kā arī kopā ar SIA "KL21" uzvarējuši 73 269 eiro vērtā iepirkumā par stādu piegādi un stādīšanu, liecina Iepirkumu uzraudzības birojā pieejamā informācija.

Koki galvaspilsētā šogad kļuvuši par karstu tematu. Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) aprīlī galvaspilsētā notikušās koku stādīšanas aktīvistus nosaucis par "absolūtiem pajoliņiem".

Aprīlī galvaspilsētā notika akcija, kuras laikā rīdzinieki steidza tukšajās koku dobēs Krišjāņa Barona ielā, Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī, Raiņa bulvārī, Oskara Kalpaka bulvārī, kā arī citviet stādīt kokus.

Jau dažas dienas vēlāk koki no dobēm bija pazuduši. Kā raidījumam "TV3 Ziņas" skaidroja SIA "Rīgas mežu" valdes loceklis Edgars Vaikulis, aktīvistu stādītie koki izrauti drošības nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!