Debatējot par grozījumiem Maksātnespējas likumā, ceturtdien Saeimā notika asa vārdu apmaiņa starp deputātu Andreju Judinu (V) un parlamentārieti Valdi Kalnozolu (ZZS). Judins pārmeta Kalnozolam, ka viņa iesniegtie priekšlikumi grozījumiem nav paša izstrādāti un deputāts ir tikai "pastnieks". Zaļo un zemnieku (ZZS) pārstāvis to nemaz nenoliedza.

Kalnozola priekšlikums, kā skaidroja Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Gaidis Bērziņš (NA), "mīkstina prasības attiecībā uz kvalifikācijas eksāmena nokārtošanu administratoriem, proti, pašreizējais regulējums paredz, ka tas ir darāms reizi divos gados". Savukārt Kalnozols rosināja, ka tas ir darāms reizi četros gados.

Aizstāvot savu priekšlikumu, Kalnozols pauda, ka viņa iesniegtos priekšlikumus gatavojuši jomā strādājoši cilvēki. Viņš pārmeta Judinam, ka šie cilvēki nav varējuši aizstāvēt savus priekšlikumus Juridiskās komisijas sēdē. Viņš arī pārmeta Judinam vēlmi nozares pārstāvjus pazemot un ņirgāties.

Judins atbildi parādā Kalnozolam nepalika. No tribīnes viņš pauda: "Es atceros laikus, kad deputāti atklāti kalpoja par pastniekiem un aizstāvēja šeit priekšlikumus, kas bija izstrādāti nezin kur. Kādu laiku mēs dzīvojām situācijā, kad tomēr deputāti stāstīja, ka priekšlikumu autori ir viņi paši. Bet, pateicoties Kalnozola kungam, es redzu: situācija atgriežas. Kalnozola kungs neizstrādāja šos priekšlikumus!"

"Viņš nosūtīja uz komisiju advokātu un lūdza, lai advokāts prezentētu. Bet kas man ļoti patīk, īpaši pārsteidz – Kalnozols pats to arī neslēpj. Viņš atklāti stāsta: es neesmu autors. Es esmu pastnieks. Tad, ja jūs gribat strādāt par pastnieku, varbūt jāmeklē cita iestāde," turpināja Saeimas deputāts.

Šis un citi Kalnozola priekšlikumi Saeimas atbalstu neguva.

Ziņots, ka ceturtdien, 31. maijā, Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja izmaiņas likumos, kas paredz Maksātnespējas administrāciju, kas uzrauga maksātnespējas procesus un administratoru darbību, pārdēvēt par Maksātnespējas kontroles dienestu, kā arī efektivizēt tiesvedības procesus un strīdu izskatīšanas kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!