Foto: DELFI

Laika posmā no šī gada 30. maija plkst. 6.30 līdz 31. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 89 izsaukumus – 59 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Trešdien ap plkst. 14.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Inčukalna novadu, kur, pēc aculiecinieku teiktā, peldēties ir devies viens cilvēks, bet no ūdens nav iznācis. Pārmeklējot ūdenstilpi ugunsdzēsēji glābēji apmēram 30 metrus no krasta, četru metru dziļumā atrada noslīkušo cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas (VP) darbiniekiem.

Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji Saldus novadā no dīķa izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva VP darbiniekiem.

Plkst. 11.25 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tramplīna ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā mājas jumts, bēniņi un blakus esošais balkons 200m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 15.42.

Plkst. 16.20 VUGD saņēma izsaukumu uz Sarmas ielu Grobiņā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu neapsaimniekota mūra ēka 300m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 20.53.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siena rullis, celms, dzīvžogs, puķu kaste, mežs, meža jaunaudze, dzelzceļa vagona platformas dēļi, sadzīves mantas, plaukts, granulu transportiera lente un aspirācijas cauruļvads, divas vieglās automašīnas, mikroautobuss, šķūņa jumts un malka, šķūnis un kūts, neapsaimniekotas ēkas jumts un bēniņi un dzīvojamā māja.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Pilsoņu ielā Līgatnē izcēla tukšā līmes baseinā iekritušu kaķi, Mihoelsa ielā Daugavpilī atbrīvoja logā iestrēgušu vārnu, Skrīveru novadā no koka nocēla kaķi, bet Čiekurkalna 2.līnijā Rīgā atbrīvoja putnu, kas sapinies kores tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!