Foto: LETA
Latvija ir tiesiska valsts, kurā cilvēku brutāla slepkavošana netiks pieļauta, trešdien pēc Nacionālās drošības padomes sēdes (NDP) uzsvēris Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Latvija ir tiesiska valsts, kur šāds notikums, kad gaišā dienas laikā brutāli, izmantojot šaujamieroci, tiek noslepkavots cilvēks un apdraudēta apkārtējo cilvēku drošība, ir ārkārtējs. Šāda rīcība ir nepieļaujama un netiks tolerēta. Esmu pārliecināts, ka mūsu tiesībsargājošās iestādes spēs profesionāli izmeklēt šo slepkavību un saukt vainīgos pie atbildības," sacījis Vējonis.

Vējonis norāda, ka NDP sēdes laikā atbildīgie dienesti sniedza pašlaik viņu rīcībā esošo informāciju saistībā ar šodien notikušo maksātnespējas administratora slepkavību Mežaparkā un apliecināja, ka tiks veikti visi nepieciešamie pasākumi un piesaistīti resursi pēc iespējas ātrākai lietas izmeklēšanai.

Valsts prezidents izsaka līdzjūtību noslepkavotā ģimenei un tuviniekiem.

Ziņots, ka trešdien ap pulksten 8.40 Rīgā, Aizsaules ielā 1, notikusi slepkavība. Ar šaujamieroci nogalināts administrators Mārtiņš Bunkus, kurš pārvietojies ar baltas krāsas apvidus automašīnu. Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu.

Visticamāk tā ir bijusi pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar nogalinātā profesionālo darbību, iepriekš intervijā Latvijas Radio pieļāva iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!