Foto: LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis apstiprina, ka trešdien Rīgā ir noslepkavots maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus. Visticamāk tā ir bijusi pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar nogalinātā profesionālo darbību.

Tāda esot izmeklētāju pamatversija, šodien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" portālam "Delfi" norādīja Kozlovskis. Atbildot uz jautājumu, vai izmeklētāju versija varētu būt saistīta ar Bunkus darbību "Trasta komercbankā", kā arī iespējamo dalību "ABLV Bank" likvidācijā, Kozlovskis atbildēja, ka Bunkus profesionālā darbība ir bijusi pietiekami plaša, un tā tiks analizēta. Tomēr šobrīd saistīt slepkavību ar konkrētu juridisku personu esot pāragri.

Iekšlietu ministrs arī aicina atsaukties jebkuru, kurš varētu sniegt likumsargiem noderīgu informāciju par notikušo noziegumu. "Es aicinātu jebkuru aculiecinieku sniegt informāciju, pat ja viņam tikai šķiet, ka viņš ir kaut ko redzējis. Pēc tam Valsts policija izvērtēs visu informāciju, kas ir sniegta un izvērtēs, kuras ziņas ir noderīgas kriminālprocesa izmeklēšanai. Ja kādam ir informācija, ka saistīta ar nozieguma pamatversijām, tad ir iespēja nodrošināt liecinieku aizsardzības programmu," uzsvēra Kozlovskis.

Slepkavības izmeklēšana tiks veikta ar visiem iespējamiem resursiem, un ministram nav šaubu, ka tiks darīts viss, lai noziegums tiktu atklāts.

Slepkavības šāvieni esot bijuši dzirdami arī Iekšlietu ministrijas ēkā Gaujas ielā, piebilda Kozlovskis.

Jau ziņots, ka trešdien ap pulksten 8.40 Rīgā, Aizsaules ielā 1, notikusi slepkavība. Ar šaujamieroci nogalināts kāds vīrietis, kurš pārvietojies ar baltas krāsas apvidus automašīnu. Notikuma vietā redzēta arī kāda furgona tipa automašīna ar tentu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!