Foto: Latvijas armija

Šīs nedēļas nogalē Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri un virskapelāns Elmārs Pļaviņš dosies uz Ukrainu, lai nogādātu desmito humānās palīdzības kravu Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un Austrumukrainā cietušajiem civiliedzīvotājiem, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Humānās palīdzības sūtījumu 34 tonnu apmērā – apģērbu, apavus, segas, gultasveļu un pārtiku – sarūpējušas gan Zviedrijas nevalstiskās organizācijas, gan Latvijas uzņēmēji, biedrības un iedzīvotāji. Piemēram, uzņēmums "Canon" Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm sagādājis trīs kopējamos aparātus, Aizputes baptistu draudze – apģērbu un gultasveļu, bet fonds "Cerība Ģimenei" – pārtikas produktus.

Aizsardzības nozares pārstāvji sūtījumu nodos Ukrainas labdarības fondiem Slovjanskā, kas to ar Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru starpniecību nogādās Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu tuviniekiem un civiliedzīvotājiem, kas cietuši no karadarbības Austrumukrainā.

Slovjanskā Nacionālo bruņoto spēku virskapelāns Pļaviņš arī vadīs profesionālās apmācības semināru Ukrainas bruņoto spēku kapelāniem un lekcijas karavīriem, sniedzot garīgu atbalstu, norāda AM.

Latvijas aizsardzības nozare jau piekto gadu sniedz atbalstu militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm. Kopš 2014. gada vasaras Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu nosūtītas vairākas kravas ar humāno palīdzību. Kopš pagājuša gada humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!