Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) trešdien intervijā laikrakstam "Diena" aprīlī galvaspilsētā notikušās koku stādīšanas aktīvistus nosaucis par "absolūtiem pajoliņiem".

"Tik lielu augstākā mēra idiotismu, strādājot pašvaldībā, vēl nebiju piedzīvojis. Remontējot Barona ielu, tika izveidotas jaunas vietas kokiem un krūmiem. Koku stādīšana notiek pēc plāna. Kaut kādi absolūtie pajoliņi atnāk, ierok nevar saprast ko tajā vietā, kas ir speciāli uzbūvēta, lai tur "Rīgas meži" centralizēti iestādītu kokus, uztaisa no tā šovu, pēc tam brīnās, ka viņu ierakto izrok, vietā šajā pašā sezonā iestādot kokus atbilstoši pilsētas plānam un dabas kalendāram," intervijā pauda mērs.

Aprīlī galvaspilsētā notika akcija, kuras laikā rīdzinieki steidza tukšajās koku dobēs Krišjāņa Barona ielā, Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī, Raiņa bulvārī, Oskara Kalpaka bulvārī, kā arī citviet stādīt kokus.

Jau dažas dienas vēlāk koki no dobēm bija pazuduši. Kā raidījumam "TV3 Ziņas" skaidroja SIA "Rīgas mežu" valdes loceklis Edgars Vaikulis, aktīvistu stādītie koki izrauti drošības nolūkos.

"Mēs nezinām, kas tie ir par kokiem, kāda ir kopšana, varbūt tie ir inficēti ar kādām slimībām. Un, nedod Dievs, tās ir kādas invazīvas sugas, kas nodara kaitējumu citiem blakus esošiem stādījumiem. Teiksim tā, blakus istabā ķirurgs mazgā rokas, lai veiktu operāciju, bet tikmēr kāds atnāk un uzlīmē inficētu plāksteri," klāstīja Vaikulis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!