Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Sestdien, 26. maijā Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Kurzemes pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par kādu aizdomīgu vīrieti, kurš pār žogu pārmet sieviešu somiņu un maku, portālu "Delfi" informēja likusargi.

Pēc savām darbībām kungs steidzīgi devies prom. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Kārtības sargi, ierodoties norādītajā adresē, sastapa izsaucēju, kurš bija devies aizdomīgajam vīrietim pa pēdām. Ziņotājs nespēja nosaukt precīzu mantu izmešanas vietas adresi, taču skaidroja, ka var aizvest līdz izmestajām mantām.

Pēc mirkļa aizdomīgais kungs tika pamanīts un apturēts, norāda RPP. Pārrunu laikā viņš kategoriski noliedza, ka būtu izmetis kādai sievietei piederošas mantas, uzstājīgi apgalvojot, ka likumsargi saņēmuši maldīgu informāciju.

Vīrietim lūgts uzrādīt savu mantu saturu. Starp tām pamanīts zeltīti rozā krāsas mobilais tālrunis. Aizdomās turamais apgalvoja, ka tas esot viņa. Policisti lūdza mobilo ierīci ieslēgt, taču vīrietis nespēja atrast ieslēgšanas pogu. Nedaudz vēlāk vīrietim tomēr izdevās telefonu ieslēgt, taču viņš nezināja PIN kodu. Uzdodot papildu jautājumus par mobilo ierīci, vīrietis pēkšņi mainīja savu versiju, skaidrojot, ka tas tomēr neesot viņa mobilais telefons un viņš nezinot kā mobilā ierīce nonākusi viņa kabatā.

46 gadus vecais vīrietis aizturēts un ievietots policijas operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā. Mirkli vēlāk aculiecinieks norādīja arī precīzu mantu izmešanas vietu, liecina RPP sniegtā informācija. Vienlaikus par notikušo informēta Valsts policija.

Apskatot izmestās mantas, atrasti dokumenti un kartes uz kādas 45 gadus vecas kundzes vārda. Notikuma vietā sagaidīti Valsts policijas darbinieki turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!