Foto: LETA

Rēzeknes novadā svētdien, 27. maijā, pirtī izcēlās ugunsgrēks, kurā cieta viens cilvēks, portālu "Delfi" informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Izsaukumu VUGD saņēma pulksten 18.55. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg vienstāvu koka pirts 24 kvadrātmetru platībā, kā arī malkas šķūnis 12 kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru glābēji nodeva mediķu aprūpē. Liesmas VUGD likvidēja pulksten 20.58.

Sestdien, 26. maijā, pēc pulksten 21 ugunsdzēsēji steidza uz Bausku, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. To avots – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

VUGD darbinieki no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku un nodeva viņu mediķu aprūpē.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, kūla, kūdra, malka, krūmi, koks, zaru kaudze, sadzīves mantas, meža zemsedze, četras vieglās automašīnas, dzīvokļa ārdurvis, tualete, divas pirtis, divas dārza mājas, siltumnīca, palodze un loga rāmis, neapsaimniekotas ēkas bēniņi, divas neapsaimniekotas ēkas, četri šķūņi, kūts, dzīvojamā māja un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Laika posmā no 26. maija pulksten 6.30 līdz 28. maija pulksten 6.30 VUGD saņēma 172 izsaukumus – 84 uz ugunsgrēku dzēšanu un 49 uz glābšanas darbiem, bet 39 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!