Foto: LETA

Pirms nedēļas piedzērušies Īrijas pilsoņi Rīgā uzbrukuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) autovadītājam un ārstei, kuri naktī ārvalstniekus pēc incidenta Vecrīgā veduši uz slimnīcu, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

Mediķi naktī devās uz Vecrīgu, kur kādā klubā bija noticis kautiņš starp krietni iereibušajiem pašmāju puišiem un Īrijas pilsoņiem. Vietējie ārzemniekus bija centušies nomierināt, iepūšot viņiem sejā piparu gāzi.

Ātrās palīdzības brigāde abus cietušos aizveda uz Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas neatliekamās medicīnas centru.

"Un tad pēkšņi viņi bez jebkāda iemesla uzbruka man un kolēģim. Tas notika dažu sekunžu laikā, lai gan pirms tam, vedot pacientus uz slimnīcu, nekas neliecināja, ka kaut kas tāds varētu atgadīties," atceras uzbrukumā cietusī ārste. Lai gan daktere incidentu sīkāk nekomentē, viņa norāda – tik smags incidents piedzīvots pirmo reizi.

Aculiecinieki laikrakstam pastāstīja, ka agresīvi noskaņotie vīrieši gan situši, gan spārdījuši ātrās palīdzības šoferi un ārsti. Slimnīcas drošības daļas pienākumu izpildītājs Juris Arbidāns pauda, ka atvestie pacienti bijuši alkohola reibumā un, iespējams, lietojuši vēl kādas apreibinošās vielas, kas varētu kalpot par vainu pastiprinošiem apstākļiem.

Izsauktā Valsts policija (VP) abas personas aizturējusi. Šobrīd uzsākts kriminālprocess par huligānismu, ja to izdarījusi personu grupa vai ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam.

Tiesa piektdien, 25. maijā, lēma par drošības līdzekļa piemērošanu 22 un 17 gadus vecajiem huligāniem. VP laikrakstam pastāstīja, ka īriem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Tas, vai viņiem ļauts izbraukt no Latvijas, netiek atklāts.

Cietušajiem NMPD darbiniekiem izsniegta darba nespējas lapa, kā arī notiek tiesu medicīnas ekspertīze, lai izmeklētāji varētu pārliecināties par miesas bojājumu smaguma pakāpi.

NMPD vadība ar "Latvijas Avīzi" atteicās par šo gadījumu runāt, kamēr notiek kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!