Foto: F64

Rīgas domes apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas aicinājums mainīt "Baltijas praida" gājiena vietu ir sabiedrības kūdīšana, šādu viedokli pauž lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu (LGBT) un viņu draugu apvienības "Mozaīka" valdes loceklis Kaspars Zālītis.

Zālītis norādīja, ka apvienība neplāno izskatīt gājiena norises vietas maiņu, jo Rīga jau vairākkārtīgi esot parādījusi, ka ir spējīga uzņemt praida pasākumus, kā arī arvien vairāk cilvēku atbalstot šo pasākumu un esot gatavi piedalīties gājienā.

Zālītis uzskata, ka VL-TB/LNNK Rīgas domes frakcija izmanto "Baltijas praidu" savu populistisko mērķu popularizēšanai un sabiedrības kūdīšanai. Uz jautājumu, vai "Mozaīka" plāno runāt ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču, Zālītis norādīja, ka Radzevičs zina spēkā esošos likumus un ar šiem jautājumiem strādājis jau iepriekš. Izpilddirektors zinās, kas jādara, uzskata Zālītis, kurš nevēlas ar diskusijām par šādu ierosinājumu dot platformu VL-TB/LNNK politiskiem paziņojumiem.

Jau ziņots, ka Rīgas domes VL-TB/LNNK frakcija aicina pilsētas izpilddirektoru Radzeviču novirzīt "Baltijas praida" gājienu no Vērmanes dārza ārpus galvaspilsētas centra, informē frakcijas pārstāve Evija Vaikina.

"Baltijas praids" katru gadu notiek kādā no trim Baltijas valstīm un šogad notiks Rīgā. Plānots, ka "Mozaīkas" rīkotais pasākums notiks 9. jūnijā no plkst. 12 līdz 15. Gājiens sāksies Vērmanes dārzā, un tālāk virzīsies pa maršrutu Elizabetes iela - Brīvības iela - Bruņinieku iela un pa Tērbatas ielu atpakaļ uz Vērmanes dārzu.

"Baltijas praids 2018" ir pasākumu kopums, kura mērķis ir aktualizēt LGBT cilvēktiesību jautājumus Latvijā, Baltijā, kā arī visā Eiropas Savienībā. Praida laikā norisināsies virkne dažādu kultūras pasākumu, tostarp izrādes, koncerti, kino dienas un izstādes. Vienlaikus notiks arī dažādi ar cilvēktiesībām saistīti pasākumi, tostarp starptautiska konference par vārda un pulcēšanās brīvību.

"Baltijas praids 2018" norisinās 100 dienas un tā laikā paredzēti 100 dažādi pasākumi. Pirmie no tiem pasākumi sākās jau 3. martā, bet no 4. jūnija līdz 10. jūnijam būs galvenā pasākumu nedēļa. Praida kulminācija sagaidāma tieši 9. jūnijā, ar iepriekš pieminēto gājienu.

Pēdējo reizi Latvijā praida pasākums norisinājās 2015. gadā, kad Rīgā tika organizēts svarīgākais Eiropas LGBT pasākums "EuroPride 2015". Šī praida gājiens Rīgā pulcēja 5000 dalībniekus un praida nedēļas laikā notika vairāk nekā 60 dažādi kultūras, mākslas, zinātnes un izklaides pasākumi, informēja "Mozaīka".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!