Foto: Valsts policija
16. maijā Kuldīgas novadā policija aizdomās par akcīzes preču nelegālu apriti aizturējusi vienu personu un izņēmusi aptuveni 3,3 miljonus nelegālo cigarešu, kas ir lielākais līdz šim izņemtais apjoms Kurzemes reģionā. Tāpat likumsargi arī uzgājuši nelegālu degvīna ražotni, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Kurzemes reģiona pārvaldes policisti par notikušo sākuši kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 221. panta 3. daļas un Krimināllikuma 221.2 panta 3. daļas. Aizturētais 1976. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar cita veida noziedzīgiem nodarījumiem.

Sankcionētā kratīšanā un apskatē izņemtas aptuveni 3,3 miljoni cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, kā arī atklāta viltota pasaulē pazīstamas degvīna zīmola produkcijas ražotne, kurā izņemti 2043 litri nelegālā alkohola - degvīna un spirta. Vēl izņemti arī 1500 litri šķidruma ar dīzeļdegvielai raksturīgo smaku un divi transportlīdzekļi, kas izmantoti nelegālo akcīzes preču uzglabāšanai un pārvadāšanai.

Patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!