22. maijā pulksten 13.40 Tukuma iecirkņa policistus satraukta māte informējusi par septiņus gadus veca puisēna pazušanu. Saņemot informāciju, policija noskaidrojusi, ka septiņus gadus vecais zēns jau iepriekšējā dienā ap pulksten 16 izgājis no savas dzīvesvietas – daudzdzīvokļu mājas Tukumā, lai dotos uz blakus esošo bērnu spēļu laukumu, bet atpakaļ mājās nav atnācis.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka policisti nekavējoties sākuši puisēnu meklēt. Likumsargi noskaidrojuši, ka puisēns pēdējo reizi manīts, spēlējoties bērnu rotaļu laukumā.

Policisti aptaujājuši blakus esošo ēku iedzīvotājus, kā arī pārmeklējuši apkārtni. Operatīvie meklēšanas pasākumi vainagojušies ar panākumiem un jau pēc divām stundām puisēns atrasts savas dzīvesvietas blakus esošās kāpņutelpas sestajā stāvā. Izmantojot liftu, puisēns bija uzbraucis sestajā stāvā pie mājas bēniņiem un uztraukumā nav varējis nokļūt atpakaļ.

Puisēns nodots mediķu aprūpē un pēcāk nogādāts mājās.

Par notikušo policija sākusi administratīvo lietvedību, kurā skaidros apstākļus un vērtēs mātes atbildību. Par notikušo ir informēta arī bāriņtiesa un sociālais dienests.

Policija atgādina, ka bērna pazušanas gadījumā tuviniekiem nekavējoties jāvēršas policijā. Šādos gadījumos nav jāgaida vairākas stundas vai pat diena, jo svarīga ir katra minūte, uzsver policija. Arī šajā gadījumā, ja par puisēna pazušanu būtu paziņots nekavējoties, viņš uzreiz būtu atrasts.

Tāpat policija vēršas pie iedzīvotājiem ar aicinājumu nebūt vienaldzīgiem un gadījumā, ja tiek pamanīts bērns, kurš viens klīst pa pilsētu vai kur citur, vai arī, ja tas atrodas apstākļos, kas var viņam kaitēt, nekavējoties par to ziņot policijai, zvanot uz tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!