Foto: Valsts policija

Nedēļas laikā, no 14. maija līdz 20. maijam, Valsts policija vairākās vietās Latvijā izņēmusi ievērojamu skaitu nelegālo akcizēto preču. Kopumā šajās dienās no aprites izņemti 5,2 miljoni nelegālo cigarešu, aptuveni 3252 litri alkohola un ap 3400 litriem nelegālo naftas produktu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Rēzeknē Valsts policija 14. maijā izņēmusi 1,6 miljonus nelegālo cigarešu, kā arī dažādas cigarešu sastāvdaļas – aptuveni 15 tonnas tabakas, papīru, iepakojuma sadaļas un citas sastāvdaļas, kas domātas cigarešu tīšanai. Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 19. nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā.

Savukārt Zemgalē 15. maijā policisti aizturējuši trīs vīriešus aizdomās par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu un pārvietošanu lielā apmērā. Kratīšanā atsavināti 1125 litri nelegālā alkohola. Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.2 panta 3. daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu lielā apmērā.

16. maijā Kuldīgā aizturēta persona, kura ar automašīnu pārvadājusi nelegālās cigaretes un alkoholu. Šajā gadījumā kopumā izņemtas aptuveni 3,5 miljoni cigarešu. Veicot pārbaudi, papildus atrasti aptuveni 2089 litri nelegālā alkohola, bet kratīšanā atklāta nelegāla degvīna ražotne un izņemta arī iekārta ražošanai. Par notikušo arī sākts kriminālprocess.

Visos minētajos gadījumos Valsts policijā patlaban noris aktīva izmeklēšana un pagaidām tās interesēs plašāku informāciju likumsargi sniegt atturas.

Šogad četros mēnešos policija visā valstī kopumā izņēmusi 16,07 miljonus cigarešu, aptuveni 20 tūkstošus litrus alkohola un 96 tūkstošus litru naftas produktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!