Foto: LETA
Aizvadītajā diennaktī mediķu aprūpē nonāca sieviete, kura uzkāpa uz izkapts un guva nopietnu kājas traumu, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša.

Negadījums noticis ar 50 gadus vecu sievieti Kurzemē, kura, ejot pa dārzu, uzkāpusi uz izkapts un ar tās asmeni nopietni savainojusi kāju. Cietusī ar durtu un grieztu brūci tika nogādāta slimnīcā.

Savukārt Zemgalē kāds 28 gadus vecs vīrietis skaldījis malku un iecirtis rokā. Ar gūto traumu cietušais tika nogādāts mediķu aprūpē.

Kurzemē kāds 40 gadus vecs vīrietis strādājis ar ēveli un ieēvelējis sev rokā, gūstot plašu brūci ar bojātiem muskuļiem un cīpslām. Cietušais tika nogādāts specializētu mediķu aprūpē Rīgā.

Tāpat kāds 45 gadus vecs vīrietis Kurzemē darbojies ar leņķa slīpmašīnu, no kuras atdalījusies ripa un vīrietis iegriezis sev plaukstā un pirkstos.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1006 izsaukumiem, no tiem 233 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!