Foto: Valsts policija

Pagājušajā ceturtdienā, 10. maijā, Valsts policijas Jūrmalas iecirknī saņemts iesniegums no vīrieša, kuram nepilngadīgu jauniešu kompānija nodarījusi miesas bojājumus, nolaupījusi personīgās mantas un mēģinājusi nolaupīt viņa automašīnu, informē Valsts policijā.

Skaidrojot notikušā apstākļus, likumsargi uzzinājuši, ka naktī uz 10. maiju nepilngadīgu jauniešu kompānija piecu cilvēku sastāvā meklējusi izklaides vietu Kauguros.

Staigājot pa naksnīgajām ielām, jaunieši garāžu kooperatīvā pamanījuši iereibušu vīrieti. Tā vietā, lai mierīgi paietu garām, puiši nolēmuši izmantot izdevību un viņu aplaupīt. Jaunieši vīrietim nolaupījuši personīgās mantas un mēģinājuši nolaupīt arī viņa automašīnu.

Tā kā automašīnai ir apslēpta iedarbināšanas sistēma, jaunieši cietušo turpinājuši sist, mēģinot uzzināt, kā transportlīdzekli iedarbināt. Saprotot, ka no cietušā vīrieša informāciju nespēs iegūt, puiši pārdūruši visas transportlīdzekļa riepas un pametuši notikuma vietu.

Jūrmalas iecirkņa policisti 14. maijā aizturējuši vienu aizdomās turēto personu, 15. maijā – trīs iespējamos ļaundarus, bet 16. maijā aizturēts piektais aizdomās turētais jaunietis.

Visi jaunieši dzimuši 2002. gadā un iepriekš nonākuši policijas redzeslokā. Viens no viņiem ir tiesāts par zādzībām, bet cits kompānijas biedrs ir aizdomās turētais citā kriminālprocesā par zādzībām.

Daļu no nolaupītajām mantām likumsargiem izdevies atgūt.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas – par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Visiem aizturētajiem jauniešiem piemērots drošības līdzeklis – policijas uzraudzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!