Foto: LETA

Ceturtdien, 17. maijā, galvaspilsētā sākto Brīvības ielas remontu iecerēts noslēgt līdz jaunā mācību gada sākumam, portālu "Delfi" informē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Seguma atjaunošana uz Brīvības ielas notiks arī nakts stundās, brīdina departaments. Nakts stundās strādnieki ieklās asfaltu, tāpēc diennakts tumšajā laikā un brīvdienās atsevišķi ielas posmi satiksmei var būt slēgti.

Būvdarbi notiks Brīvības ielas posmā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam, atgādina departaments.

Autovadītājiem un velobraucējiem jārēķinās, ka brauktuve būvdarbu laikā būs sašaurināta un ar ierobežotu pārvietošanās ātrumu. Arī gājējiem pārvietošanās iespējas būvdarbu laikā būs ierobežotas posmos, kur rosīsies strādnieki.

Šovasar seguma atjaunošana notiks arī Krasta ielā, Kalpaka bulvārī no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai un Merķeļa ielā.

Portāls "Delfi" nozīmīgākos būvdarbus apkopojis zemāk redzamajā kartē:

Rīgas pašvaldības budžetā autoceļu un ielu uzturēšanai šogad atvēlēti 24,97 miljoni eiro. Iekškvartālu un piebraucamo ceļu remontam – 4,49 miljoni eiro. Dienvidu tilta celtniecības izdevumu segšanai – 53,89 miljoni eiro.

Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" saņems 108,39 miljonu eiro dotāciju.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka laikaposmā no 2012. līdz 2017. gadam Rīgas ielu remontdarbos kopumā izlietoti 236 miljoni eiro, tostarp gan pašvaldības un Eiropas Savienības fondu līdzekļi, gan valsts mērķdotācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!