Foto: LETA

Šomēnes reģistrēti vairāki gadījumi, kad zagļi, uzdodoties par AS "Latvijas Gāze" darbiniekiem, iekļuvuši privātīpašumos un izdarījuši zādzības vai laupīšanas, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Visbiežāk garnadži par saviem upuriem noskata gados vecus cilvēkus, kurus ir vieglāk apvārdot, skaidro VP. Piemēram, 3. maijā Ķengaragā kāda sieviete iekļuva 1938. gadā dzimušas kundzes dzīvoklī, uzdodoties par "Latvijas Gāzes" darbinieci. No sirmgalves mājokļa viltvārde nozaga naudu un juvelierizstrādājumus.

Līdzīgi notikumi dažas dienas vēlāk risinājušies arī Purvciemā, norāda VP. Arī iepriekšējos gados pamanīta līdzīgu zagļu shēma, piedāvājot, piemēram, pārbaudīt skaitītāju rādītājus.

"Latvijas Gāze" informē, ka kopš pērnā gada 1. decembra vairs neveic nekāda veida dabasgāzes sadales tīkla apsekojumus mājsaimniecībās. To drīkst darīt tikai AS "GASO".

Iedzīvotāji ir aicināti pieprasīt "GASO" darbiniekiem uzrādīt viņu apliecības. Ja šaubas nerimstas, jāzvana uz tālruņiem: 155 darbadienās no pulksten 8 līdz 17, bet 114 darbadienās pēc pulksten 17 un brīvdienās. "GASO" darbinieka apliecības paraugu un formastērpu var apskatīt šeit.

VP aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no šāda nozieguma, vēršoties tuvākajā iecirknī vai zvanot pa tālruņa numuru 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!