Foto: LETA

Remontdarbi Krasta ielā sāksies jūlijā, bet noslēgsies aptuveni septembrī vai oktobrī, trešdien pauda Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Jakrins ieradās informēt Satiksmes un transporta lietu komitejas deputātus pēc opozicionāru draudiem sasaukt ārkārtas sēdi, kurā pārcilātu jautājumus par ielu remontdarbiem galvaspilsētā.

Jakrins stāstīja, ka Krasta ielā seguma maiņa notiks posmā no Salu tilta līdz Ogres ielai. Pagaidām notiek projekta izstrāde, bet pēc tam departaments izsludinās iepirkumu par būvdarbu veikšanu.

Darbi Krasta ielā varētu sākties jūlijā, bet noslēgties septembrī vai oktobrī, minēja Jakrins.

Jakrins pauda, ka nav izdomāts veids ielu remontdarbu veikšanai, kas neradītu neērtības iedzīvotājiem. Vienlaikus departaments aicina iedzīvotājus patvaļīgi nepārbīdīt satiksmes organizācijas līdzekļus, jo tas var novest pie kriminālatbildības. Proti, Valsts policija pēc ceļu satiksmes negadījumiem pieprasa konkrētās vietas shēmu, tāpēc iznākums, piemēram, konusu un ceļa zīmju pārvietošanai var būt bēdīgs.

Kadru trūkums departamentā kļūst arvien izteiktāks, atklāja Jakrins. "Būvniecības sektoram augot, arvien lielāka problēma ir atrast speciālistus, jo privātais sektors nodrošina būtiski lielāku atalgojumu. Problēma ir arī juristu kapacitātes jautājums. Vairākos konkursos ar grūtībām aizpildām vakances," teica Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jakrins.

Portāls "Delfi" nozīmīgākos būvdarbus apkopojis zemāk redzamajā kartē:

Seguma atjaunošanu Brīvības ielā veiks posmā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam, Kalpaka bulvārī no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai un Merķeļa ielā.

Šiem objektiem ir saņemtas būvatļaujas un būvnieki gatavojas sākt darbus. Ziņots, ka darbi Brīvības ielā sāksies ceturtdien, 17. maijā. Kalpaka bulvārī darbi sāksies šajā vai nākamajā nedēļā, savukārt Merķeļa ielā pagaidām izstrādā darbu veikšanas aprakstu, tāpēc precīzu remontdarbu sākuma datumu Jakrins nevarēja nosaukt.

Lai organizētu ērtāku satiksmi gar patlaban topošo IKEA veikalu, pārbūvēs Lubānas ielas, Juglas ielas un Augusta Deglava ielas apļveida krustojumu.

Pārdaugavā pārbūvēs Aleksandra Grīna bulvāri no Bāriņu ielas līdz Daugavgrīvas ielai. Savukārt Jūrmalas gatvē izbūvēs trīs joslu pieslēgumu Kurzemes prospektam pie Zolitūdes ielas.

Kad noslēgsies Dziesmu un deju svētki, sāksies Brasas tilta pārbūve.

Sarkandaugavā būvēs pārvadu pār dzelzceļu ar pieslēgumiem pie Viestura prospekta. Pārbūvēs arī Tvaika ielu, kā arī izbūvēs iztrūkstošo Austruma maģistrāles posmu Ieriķu iela–Vietalvas iela.

Iecerēts izbūvēt un pārbūvēt vairākus luksoforus. Jaunas autonovietnes taps Rīgas mikrorajonos – Kurzemes prospektā, Rostokas ielā, Akadēmiķa Mstislava Keldiša ielā, Rušona, Valdeķu un Ēbelmuižas ielā.

Turgeņeva ielā sāksies veloceļa būvniecība, bet turpināsies darbs pie veloceliņu Imanta–Daugavgrīva un Centrs–Ziepniekkalns būvniecības.

Visi uzskaitītie būvdarbi noslēgsies oktobra vidū, prognozē Rīgas domes Satiksmes departaments.

Rīgas pašvaldības budžetā autoceļu un ielu uzturēšanai šogad atvēlēti 24,97 miljoni eiro. Iekškvartālu un piebraucamo ceļu remontam – 4,49 miljoni eiro. Dienvidu tilta celtniecības izdevumu segšanai – 53,89 miljoni eiro.

Savukārt pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" saņems 108,39 miljonu eiro dotāciju.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka laikaposmā no 2012. līdz 2017. gadam Rīgas ielu remontdarbos kopumā izlietoti 236 miljoni eiro, tostarp gan pašvaldības un Eiropas Savienības fondu līdzekļi, gan valsts mērķdotācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!