Foto: Shutterstock

Kāds skolnieks Tukuma apkaimē pirmdien, 14. maijā, sniedzis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam viltus informāciju, ka skolā ir sagrābti ķīlnieki un ir nepieciešama likumsargu palīdzība, tādējādi pārbaudot operatīvo dienestu spēju reaģēt, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

Ierodoties skolēna minētajā izglītības iestādē, policisti drīz vien atrada palaidni un sāka skaidrot, kāpēc puisis tā rīkojies. Viņš teicis, ka gribēja pārbaudīt, vai operatīvie dienesti reaģē arī uz īsziņu saņemšanu.

VP uzsākusi kriminālprocesu par huligānismu, kas paredz atbildību – brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tā.

VP atgādina, ka viltus izsaukumi var radīt smagas sekas, jo šādā veidā operatīvie dienesti nepamatoti tiek noslogoti un var gadīties, ka šāda "joka" dēļ uz citu izsaukumu operatīvie dienesti ierodas novēloti. Par šādu rīcību likumā paredzēta arī kriminālatbildība jau no 14 gadu vecuma.

Likumsargi lūdz bērnu vecākiem pārrunāt ar savām atvasēm, ka ar šāda veida darbībām nevajadzētu jokot, jo par to draud kriminālatbildība, kā arī var nākties atmaksāt operatīvo dienestu izdevumus, kas radušies nepamatota izsaukuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!