Foto: Shutterstock

Pirmdien, 14. maijā, tūdaļ pēc zādzības no dzīvokļa Rīgā, Pētersalā, aizturēti divi vīrieši, kuri pēdējo trīs mēnešu laikā galvaspilsētas Ziemeļu rajonā izdarījuši kopumā 13 noziegumus, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Kungi nav smādējuši ne dzīvokļus, ne birojus, prom aiznesot dažāda veida elektropreces, kā arī iemanījušies velosipēdistu zādzībās. VP ir atguvusi daļu nozagto mantu, kā arī pūlas atgūt pārējo.

1974. un 1982. gadā dzimušajiem vīriem liktenīga izrādījās kāda dzīvokļa apzagšana Sermuliņa ielā 14. maijā. Agrā rīta stundā, kamēr saimnieku nebija mājās, garnadži atspieda pirmā stāva dzīvokļa logu un prom aiznesa televizoru, portatīvo datoru, mobilo telefonu un citas mantas.

VP Rīgas Ziemeļu iecirkņa darbinieki pamanījuši, ka līdzīgā manierē jau iepriekš pastrādātas vairākas zādzības. Likumsargiem radās aizdomas, kas šīs zādzības ir pastrādājis, bet personas izdevās aizturēt pēc kāda atsaucīga iedzīvotāja norādēm.

Zaglīgais pāris jau iepriekš sodīts par līdzīgiem noziegumiem, kā arī pārkāpumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Aizturētie šobrīd atrodas izolatorā, bet drīzumā būs zināms viņiem piemērotais drošības līdzeklis.

Saistībā ar notikušo sākotnēji uzsākti 13 kriminālprocesi – pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas (zādzība ar iekļūšanu), 175. panta pirmās daļas (zādzība), 180. panta (zādzība nelielā apmērā). Drīzumā šos procesus apvienos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!