Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pirmdien, 14. maijā, vizītē Latvijā ieradīsies Šveices prezidents Alēns Bersē un viņa kundze Mjuriela Cēndere-Bersē, informē Valsts prezidenta kancelejā.

"Latviju un Šveici vieno līdzīgas vērtības un cieša sadarbība. Abām valstīm ir būtiska likumos balstīta starptautiska kārtība, un tāpat kā pārējai Eiropai svarīgi ir drošības jautājumi. Mūsu valstīs tiek augstu vērtētas dabas bagātības – Šveicē tie ir kalni, Latvijā – meži. Un protams, ka mēs tāpat kā šveicieši esam aizrautīgi hokeja spēlētāji un līdzjutēji," uzsvēris Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts vizītes laikā Šveices prezidents ar kundzi viesosies Rīgas pilī, kur tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu un viņa kundzi Ivetu Vējoni, kā arī citām Latvijas valsts amatpersonām. Pēc vizītes Rīgas pilī Šveices prezidents ar kundzi kopā ar Vējoni un viņa kundzi svinīgā ceremonijā noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa.

Pēcpusdienā Šveices prezidents un kundze apmeklēs Latvijas Nacionālo bibliotēku, kur dāvinās viņu izvēlētu grāmatu Tautas grāmatu plauktam. Savukārt dienas noslēgumā Šveices prezidents ar kundzi apmeklēs Latvijas Nacionālo vēstures muzeju, kur apskatīs izstādi "Latvijas gadsimts".

Valsts prezidenta kancelejā norāda, ka šī vizīte uzskatāma par īpašu pagodinājumu Latvijai tās simtgadē un simbolizē Latvijas un Šveices ciešo draudzību un labās divpusējās attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!