Foto: Shutterstock
Likumsargi aizturējuši vīrieti, kurš interneta portālā kādu laiku iepriekš sarakstījies ar 14 gadus vecu meiteni, izsakot intīma rakstura piedāvājumus, informē Valsts policijā.

Policisti noskaidrojuši, ka vīrietis uzsācis saraksti ar nepazīstamu meiteni kāda portāla iepazīšanās sadaļā, kur iesaistījis viņu seksuāla rakstura tēmu apspriešanā, kā arī pamudinājis stāties ar viņu seksuālās attiecībās. Tāpat vīrietis aicinājis meiteni uzņemt un viņam e-pastā atsūtīt savu kailfoto. Pašreizējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis zinājis – meitene ir nepilngadīga.

Otrdien, 8. maijā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes policisti, kuri nodarbojas ar pret nepilngadīgo tikumību un dzimumneaizskaramību vērsto noziegumu novēršanu un apkarošanu, aizdomās turēto vīrieti aizturējuši viņa dzīvesvietā Rīgas rajonā.

Aizturētais ir dzimis 1981. gadā un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Kratīšanā vīrieša dzīvesvietā policisti izņēmuši datu nesējus. Patlaban likumsargi pārbauda to saturu.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 162. panta 1. daļas par 16 gadu vecumu nesasniegušas personas pavešanu netiklībā un pēc Krimināllikuma 162.1 panta 1. daļas par tādas pašas personas pamudināšanu iesaistīties seksuālās darbībās, izmantojot informācijas vai komunikācijas tehnoloģijas, ja to izdarījusi pilngadīga persona, kā arī pēc Krimināllikuma 166. panta 4. daļas par tādas pašas personas pamudināšanu piedalīties pornogrāfiska rakstura materiāla izgatavošanā.

Ceturtdien, 10. maijā, tiesa aizdomās turētajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Latvijas Drošāka interneta centrā portālam "Delfi" norādīja, ka cīņai ar personām, kas izsaka seksuāla rakstura piedāvājumus bērniem, pakļaujot viņus seksuālas izmantošanas riskam, ir nepieciešama sabiedrības iesaistīšanās, informējot par aizdomīgām personām un darbībām interneta vidē.

Ikviens tiek aicināts ziņot Latvijas Drošāka interneta centram mājas lapā drossinternets.lv vai uz e-pastu zinojumi@drossinternets.lv par nelegālu vai kaitīgu interneta saturu un aktivitātēm. Ziņojumi drossinternets.lv mājas lapā var būt anonīmi. Tie tiek izskatīti atbilstoši Latvijas normatīvajiem aktiem un vajadzības gadījumā tiek iesaistīta Valsts policija un citas bērnu tiesības sargājošas institūcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!