Foto: LETA
Bijušās Valsts drošības komisijas (VDK) zinātniskās izpētes komisija ziņojumu par VDK dokumentu publiskošanu cer pabeigt līdz 20.maijam, pastāstīja komisijas vadītājs Kārlis Kangeris.

Lai gan gala ziņojums jāiesniedz līdz 31.maijam, pagaidām tas vēl nav pabeigts. Kangeris gan uzsvēra, ka komisijas locekļi ir iesnieguši savus darbus, kas vēl tikai jāsaliekot kopā un jārediģē.

Kangeris pauda, ka komisija ieteiks nodrošināt visu VDK atklātību un pieejamību. Pagaidām gan viņš neatklāja, kādā veidā būtu jānodrošina dokumentu pieejamība un atklātība.

Kā ziņots, komisijai savs darbs jābeidz šogad, līdz 31.maijam izskatīšanai Ministru kabinetā iesniedzot ziņojumu par izpētes rezultātiem un ieteikumiem. Satversmes aizsardzības birojs (SAB) iepriekš bija paudis šauba, vai komisija spēs noteiktā termiņā izvērtēt VDK nodarīto kaitējumu Latvijai un tās iedzīvotājiem, ņemot vērā, ka tikai pavisam nesen komisijas pētnieki saņēmuši pielaidi darbam SAB telpās ar VDK dokumentiem.

Komisijas priekšsēdētājs Kārlis Kangeris šaubas noraidījis, uzsverot, ka, neskatoties uz saspringtajiem pēdējiem mēnešiem, komisijas ziņojums būs izstrādāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!