Foto: Shutterstock

Koalīcijai izdevies noturēt varu Bauskas novada domē, un ceturtdien par domes priekšsēdētāju ievēlēts Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Arnolds Jātnieks, informēja domē.

Jātnieks ievēlēts ar deviņu deputātu balsīm. Viņu atbalstīja ZZS, nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Vienotības" deputāti, kā arī opozicionārs Artūrs Toms Plešs ("Latvijas attīstībai"), kurš aprīlī bija to deputātu grupā, kas izteica neuzticību līdzšinējai vadībai, no amata gāžot Raiti Ābelnieku (VL-TB/LNNK).

Informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā liecina, ka Jātnieks ir agronomijas maģistrs un zemnieku saimniecības "Vaidelotes" īpašnieks.

"Paldies par uzticību. Es ceru, ka man izdosies tikt galā ar šiem pienākumiem, kas man ir jauna pieredze, bet man ir stipra izpilddirektoru komanda, un viss izdosies. Esmu saņēmis atļauju no savas ģimenes ieņemt šo amatu. Ceru, ka spēšu sastrādāties ar visiem novada domes deputātiem," pēc ievēlēšanas paudis Jātnieks.

Novada mēra amatam virzītais Aleksandra Novickis (LRA) savu kandidatūru atsauca. Viņš klāstīja, ka to darījis, jo opozīcija jau iepriekš zinājusi par koalīcijas vienošanos. Kāpēc Plešs piekritis balsot par ZZS pārstāvi, Novickis nezināja teikt.

Opozicionāri balsošanai bija pieteikuši Karīnu Andreiku (LRA). "Tas bija kandidāts, kas varēja saliedēt deputātus, bet viņi nebija tam gatavi," pauda Novickis.

Arī Plešs atzina, ka Andreika, iespējams, varētu būt kandidāts, kas saņemtu lielāko deputātu balsu, taču šī kandidatūra pieteikta tikai pašā domes sēdē un nav bijusi izdiskutēta. Viņš neslēpa, ka ticis uzrunāts no koalīcijas sarunās par domes priekšsēdētaja vēlēšanām, taču varot garantēt, ka par Jātnieka atbalstu viņam nav solīts kāds amats vai citi labumi.

"Kā jau iepriekš teicu, būšu par to kandidātu, kas var gūt lielāku deputātu atbalstu, jo mums ir jāturpina darbs novada iedzīvotāju labā, un ir izdarīta labākā izvēle," komentēja deputāts.

Viņa vārds iepriekš izskanējis kā kandidatūra priekšsēdētāja vietnieka amatam, taču Plešs pauda, ka līdzšinējais vietnieks Voldemārs Čačs (VL-TB/LNNK), par kura atstādināšanu domē tomēr nebalsoja, ir pelnījis turpināt darbu, jo vēlēšanās guvis lielu vēlētāju uzticību.

Lai arī iepriekš izskanēja informācija, ka Čaču varētu virzīt domes priekšsēdētāja darbam, ārkārtas domes sēdē tas netika darīts.

Domes sēdē piedalījās visi 17 deputāti.


Jau vēstīts, ka aprīļa beigās ārkārtas domes sēdē deviņiem deputātiem paužot neuzticību Ābelniekam, viņš zaudēja amatu. Neuzticības balsojumu atbalstīja "Saskaņas", Latvijas Reģionu apvienības, partijas "Latvijas attīstībai", kā arī Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas deputāti. Pārējie deputāti domē pārstāv nacionālo apvienību, "Vienotību" un ZZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!