Foto: LETA

Valsts kontrole (VK) šī gada martā nodevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) informāciju lietas ierosināšanai par medību kluba "Plauži" esamību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) depo telpās Ogres novada Ķeipenē, trešdien preses konferencē pavēstīja valsts kontroliere Elita Krūmiņa.

Viņa skaidroja, ka depo telpās ierīkotā medību kluba valdes priekšsēdētājs ir Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Ainars Pencis, savukārt kā kontakttālrunis klubam bija norādīts VUGD Finanšu plānu pārvaldes priekšnieka Vladimira Rožkina darba telefona numurs. Revīzijas laikā mednieku kluba juridiskā adrese un tālruņa numurs tika nomainīts.

Savukārt VK padomes locekle Ilze Grīnhofa norādīja, ka brīdī, kad VK ieradās Ķeipenes depo telpās, sākotnēji neesot bijis iespējams pateikt, ka tajās atrodas ugunsdzēsēju depo, jo ārēji telpas izskatījušās pēc medību kluba, piemēram, pie sienas bija piestiprināta mežacūkas galva.

Viņa arī skaidroja, ka par depo telpu izmantošanu medību kluba vajadzībām nav slēgts īres līgums.

VK ar jautājumiem par šo situāciju janvārī vērsās pie Iekšlietu ministrijas (IeM), taču neesot saņēmusi pienācīgu atbildi, tāpēc marta beigās sagatavots iesniegums arī KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!