Foto: LETA

Latvijas kopējais neatkarības jeb brīvestības laiks ir ilgāks par padomju apspiestības laiku, piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

"Zīmīgi, ka mūsu kopējais brīvestības laiks tagad ir kļuvis ilgāks par padomju apspiestības laiku, un mēs tuvojamies brīvības briedumam," pauda Saeimas priekšsēdētāja. Otrais pasaules karš sadalīja Latvijas brīvību - 22 brīvības gadiem sekoja 50 okupācijas gadi, un nu jau 28 gadus dzīvojam atjaunotā brīvībā, pauda Mūrniece.

Parlamenta vadītāja pateicās cilvēkiem, kas padomju okupācijas laikā uzturēja brīvības ideju - nacionālajiem partizāniem, leģionāriem, disidentiem un ikvienam, kurš okupācijas gados negāja kopsolī ar padomju varu.

Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka šodien aizvien ir daudz darāmā, lai Latvija būtu nacionāla valsts, kur latviskuma ideja ir centrā, kur latviešu nācija ar lepnumu varētu runāt latviešu valodā, kur latviešu jaunieši varētu atrast darbu, arī neprotot svešvalodas, kur ģimenes, kas audzina bērnus, saņemtu arvien lielākus pabalstus, kur latviešu nācija uzplauktu.

"Šodien mūžīga piemiņa mūsu varoņiem, gods mūsu brīvības sargātājiem, un paturēsim prātā, ka mums latviešiem galvenā vērtība vienmēr bijusi sava tēvzeme un brīvība," uzsvēra Mūrniece.

Šodien Latvijā tiek atzīmēta Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!