Foto: LETA
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) vadītāja amatam izraudzītā zvērinātā advokāte Ilze Znotiņa pirms lēmuma pieņemšanas vēlas saprast, vai viņas redzējums par dienesta uzdevumiem saskan ar to personu, kas viņu izraudzījušies amatam, redzējumu, kā arī pārliecināties, vai viņai ir atbalsts politiskā un vadības līmenī.

Advokāte sarunā ar portālu "Delfi" apstiprināja, ka viņai piedāvāts vadīt Kontroles dienestu. Vaicāta, kāpēc lūgusi laiku apdomāties, vai piedāvājumu pieņemt, Znotiņa skaidroja, ka, vispirms jāvienojas par to, kādi ir dienesta ilgtermiņa un vidējā termiņa uzdevumi un mērķi.

Nepieciešams saprast, vai viņas redzējums par tiem sakrīt ar to cilvēku, kas viņu izraudzījušies amatam, jo pagaidām ir trūcis precizitātes. Znotiņa atzina, ka nepieciešams konsensus arī politiskā un vadības līmenī, jo citādi mērķus sasniegt nav iespējams.

Uz jautājumu, cik ilgs laiks varētu būt nepieciešamas atbildes sniegšanai, advokāte paskaidroja, ka tas nav atkarīgs tikai no viņas, bet arī no amatpersonām. Viņas pusē steigas neesot, "svarīgi saprast, ka man ir atbalsts," uzsvēra Znotiņa.

Līdzšinējā Kontroles dienesta vadītāja Viestura Burkāna pilnvaru termiņš beidzas 31. maijā.

Jau ziņots, ka ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pirmdien sasauktajā preses konferencē vēl nenosauca jauno Kontroles dienesta vadītāju, jo izvēlētais kandidāts lūdzis papildu laiku izvēles izdarīšanai. Aprīļa beigās Kalnmeiers esot ticies ar publiski izskanējušajām divām konkursā par spēcīgākajām atzītajām personām. Ģenerālprokurors norādīja, ka izvēlētā persona piekritusi izteiktajam piedāvājumam ieņemt amatu.

"Diemžēl maija brīvdienās persona palūdza iepauzēt ar nosaukšanu, jo nepieciešams papildu laiks izvērtēšanai, lai paustu savu galīgo lēmumu," sacīja Kalnmeiers. Vaicāts, vai persona atsaukusi savu kandidatūru, Kalnmeiers atbildēja noliedzoši.

Jau vēstīts, ka komisija, kas veica Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentu novērtēšanu, savu darbu noslēgusi, un Valsts kancelejaģenerālprokuroram nosūtījusi komisijas atzinumu par četriem pretendentiem.

Līdz ar to Kalnmeieram nākamais Kontroles dienests bija jāizvēlas no šīm četrām personām.

Līdzšinējais šī dienesta vadītājs Viesturs Burkāns, kurš amatā ir jau 20 gadus, arī bija pieteicies konkursā. Viņš tiek minēts kā viens no diviem galvenajiem kandidātiem uz šo posteni.

Otra pretendente, pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Panorāma" ziņotā, ir zvērināta advokāte, Ārvalstu investoru padomes pārstāve Ilze Znotiņa. Viņa "Panorāmai" atzina, ka bijusi uz sarunu ar ģenerālprokuroru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!