Foto: Privātais arhīvs

Sestdien, 28. aprīlī, 13 brīvprātīgie no organizācijas "Bezvēsts.lv" meklēja pirms pieciem gadiem, iespējams, purvā noslīkušu 12 gadus vecu Jāni Tkačenko, portālu "Delfi" informēja organizācijas pārstāve Svetlana Gintere.

"Bezvēsts.lv" brīvprātīgie rūpīgi pārmeklēja laukuma kvadrātu, kur varētu būt noslīcis puisēns, ar laivu apbraukāja purvainā ezera krastus, bet īpaši grūti caurstaigājamajās vietās izmantoja īpašas purva laivas.

Divas brīvprātīgo grupas paralēli pārmeklēja krasta līniju un purvainās apvidus vietas. Viena grupa meklēja ar aparatūru, kas ļauj meklēt zem ūdens. Otra grupa pārmeklēja purvainās vietas kājām – purva laivās. Viens no brīvprātīgajiem no laivas viņiem nodrošināja atbalstu.

Meklēšanu padarīja sarežģītāku arī tas, ka dūksnainajā ezerā, purvainajās vietās atklājās dubultais dibens, aptuveni 2 metru dziļumā, tāpēc daudzas vietas neizdevās izpētīt līdz galam.

Tika piesaistīti arī kinologi, apsekota teritorija ap ezeru pēc meitrelinga metodes. Nekas aizdomīgs netika atrasts.

Apkārtni aplūkoja arī no augšas – ar drona palīdzību. Vairākas reizes gaisā tika pacelts bezpilota aparāts virs purvainajām vietām, lai datora ekrānā varētu precīzāk izpētīt detaļas.

Aizdomīgākās un dziļākās ūdenstilpnes dibena vietas pārbaudīja ar hidrolokatoriem un ehokameru, arī aizdomīgākie priekšmeti tika izcelti no ezera.

Visgrūtākās apsekojamās vietas uzņēmās pārbaudīt "Bezvēsts.lv" ūdenslīdēji. Viņiem nācās ienirt ļoti sarežģītos apstākļos – redzamība dūņainajā vidē bija minimāla – praktiski tā tuvojās nulles atzīmei. Darboties ūdenslīdējiem nācās uz tausti, ienirstot vairākos etapos. Arī šoreiz viens brīvprātīgais nodrošināja atbalstu no laivas. Komanda darbojās ļoti saskaņoti, taču puisēns netika atrasts.

Meklētājiem bija nodrošināts morālais atbalsts un lauku virtuve.

Diemžēl meklējumi nedeva gaidītos rezultātus, sākoties tumsai, meklēšana bija jāpārtrauc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!