Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šogad lauksaimniecības dzīvnieku novietnēs turpinās veikt arvien mērķtiecīgākas un padziļinātākas labturības pārbaudes, informēja Zemkopības ministrija (ZM).

Šogad PVD ir saskāries ar diviem gadījumiem, kuros būtisku labturības pārkāpumu dēļ ir nācies konfiscēt kopumā 44 dzīvniekus - liellopus, kazas un vienu zirgu. Dzīvnieki bija pakļauti sāpēm un ciešanām, jo netika baroti, dzirdināti, netika sniegta veterinārmedicīniskā palīdzība.

Ņemot vērā iepriekš minētos gadījumus, kad tika konstatēti smagi labturības pārkāpumi, iepriekšējos gados konstatēto un arī arvien pieaugošo sabiedrības interesi un rūpes par dzīvnieku labturību, PVD lauksaimniecības dzīvnieku novietnēs turpinās veikt arvien mērķtiecīgākas un padziļinātākas labturības pārbaudes.

Vienlaikus PVD atgādina, ka dzīvnieku īpašniekam ir pienākums rūpēties par viņa īpašumā esošo dzīvnieku veselību un labturību, pirmkārt jau nodrošinot dzīvniekus ar pilnvērtīgu barību, dzeramo ūdeni, turēšanas apstākļiem atbilstoši to sugai, vecumam un fizioloģijai, kā arī, nepieciešamības gadījumā, sniedzot kvalificētu veterinārmedicīnisko palīdzību.

PVD ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kas veic pārtikas aprites un veterinārmedicīnas nozares valsts uzraudzību un kontroli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!