Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Ceturtdien, 26. aprīlī, Rīgas pašvaldības policija apturējusi kādu autovadītāju aizdomās par to, ka viņš pie stūres sēdies alkohola reibumā. Policija noskaidrojusi, ka automašīnas vadītājs spēkratu vada bez tiesībām, būdams alkohola reibumā, turklāt auto atradušies arī trīs bērni.

Rīgas pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 26. aprīlī neilgi pēc pulksten 21 kārtības sargi saņēmuši izsaukumu uz Robežu ielu Pārdaugavā. Kāds iedzīvotājs policistiem paudis bažas par kāda "Honda Civic" vadītāju, norādot, ka vadītājs, iespējams, varētu būt reibumā.

Tā kā izsaucējs bija nosaucis arī automašīnas numura zīmi, jau ceļā uz notikuma vietu kārtības sargi noskaidrojuši, ka konkrētajai automašīnai nav izieta tehniskā apskate, kā arī nav iegādāta OCTA.

Kad policisti ieradušies Robežu ielā, izsaucēja norādītajā vietā automašīna vairs neatradās, bet pēc aptuveni piecu minūšu patrulēšanas kārtības sargi meklēto auto pamanījuši un apturējuši.

Pieejot pie automašīnas vadītāja, viņš policistiem uzreiz sacījis, ka viņam neesot ne automašīnas dokumentu, ne arī tiesību piedalīties ceļu satiksmē saistībā ar liegumu nenomaksāto sodu dēļ.

Apskatot auto, policisti konstatējuši, ka automašīnā vīrietim bijuši arī trīs bērni.

Sarunā ar vīrieti policisti sajutuši spēcīgu alkohola dvingu, tāpēc izsaukuši Ceļu policijas darbiniekus.

Kamēr policisti skaidrojuši notikušā apstākļus, ieradusies bērnu māte. Viņa kārtības sargiem atzinusi, ka zinājusi, ka cilvilvīram neesot tiesību un viņš ir iereibis, taču paļāvusies uz vīrieša braukšanas prasmi un uzticējusi bērnu pārvadāšanu.

Vēlāk darbu notikuma vietā pārņēma Ceļu policisti, kuri konstatējuši, ka vīrietis pie stūres sēdies 1,25 promiļu reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!