Foto: LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers 7. maijā preses konferencē informēs par nākamo Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta (Kontroles dienesta) priekšnieku, informēja Ģenerālprokuratūrā.

Jau vēstīts, ka komisija, kas veica Kontroles dienesta vadītāja amata pretendentu novērtēšanu, savu darbu noslēgusi, un Valsts kanceleja ģenerālprokuroram nosūtījusi komisijas atzinumu par četriem pretendentiem. Līdz ar to Kalnmeieram nākamais Kontroles dienests jāizvēlas no šīm četrām personām.

Konkursā bija saņemti deviņu kandidātu pieteikumi, bet uz nākamajām kārtām tika virzīti četri. Patlaban publiski zināms tikai viens kandidāts, kas ir pašreizējais dienesta vadītājs Viesturs Burkāns. Viņš šajā amatā strādā jau 20 gadus - kopš 1998. gada. Burkāna pilnvaru termiņš beidzas 31. maijā.

Amata konkurss tika rīkots divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisija izvērtēja pretendentu atbilstību izvirzītajām kvalifikācijas, izglītības un profesionālās pieredzes prasībām, ņemot vērā pretendentu iesniegtos dokumentus.

Savukārt otrajā konkursa kārtā notika pārrunas ar pretendentiem, kuri atbilst izvirzītajām prasībām, par viņu motivāciju ieņemt šo amatu un savu redzējumu par iestādes attīstību. Tāpat otrajā kārtā notika vadības kompetenču, komunikācijas un prezentēšanas prasmju novērtēšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!