Foto: Google Maps

Rīgas dome (RD) uzdevusi vairāku graustu īpašniecei Slokas ielā 51 trīs mēnešu laikā sagatavoties ēku nojaukšanai, pretējā gadījumā darbus solot paveikt pati.

Īpašumā, kas pieder SIA "S51", kopumā ir sešas ēkas – dzīvojamās ēkas, katlu māja un palīgceltnes.

Jau 2012. gada vasarā Rīgas domes Īpašuma departaments atzina Slokas ielā 51 esošās būves par cilvēku drošību apdraudošām un vidi degradējošām, piemērojot īpašniekam paaugstinātu nekustamā īpašuma nodokli.

Pērnā gada augustā RD veica īpašuma vizuālo apsekošanu, tostarp secinot, ka būves ilgstoši nav apsaimniekotas, kā arī tām piegulošā teritorija nav norobežota, tādējādi ļaujot ēkās iekļūt nepiederošām personām.

Būvju tuvumā atrodas vairākas dzīvojamās mājas un publiskas būves, piemēram, Rīgas 41. vidusskola, netālu atrodas Rīgas Stradiņa universitāte, VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca", tajā skaitā arī Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centrs, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs, Valsts asinsdonoru centrs, Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa, kā arī Rīgas Tehniskās universitātes stadions.

Tūlīt pēc apsekošanas RD nosūtījusi īpašniecei "S51" vēstuli, lūdzot informēt par plānotajām darbībām ēku sakārtošanai. Uzņēmums pērnā gada oktobrī atbildējis, ka īpašnieki atraduši naudu ēku sakārtošanai un sākta demontāžas cenu aptauja. Līdz 2017. gada novembra izskaņai "S51" apņēmās noslēgt līgumu par ēku demontāžu.

Vēlāk "S51" RD nosūtīja atkārtotu vēstuli, kurā informēja, ka īpašumam uzradušies pircēji, tāpēc uzņēmums atliek ieguldījumus ēku demontāžā. Uzņēmums arīdzan aicināja līdz šā gada 31. martam RD atlikt jebkādus darbības ar Slokas ielas īpašumu, jo "S51" ved sarunas ar pircējiem.

Pēc nospraustā termiņa nekāda uzņēmuma darbība nav sekojusi, tāpēc RD aprīļa sākumā vēlreiz apsekoja īpašumu, secinot, ka kopš pērnā gada augusta nekas nav mainījies.

RD 25. aprīlī uzdeva "S51" divu nedēļu laikā veikt būvju pilnīgi norobežošanu, bet ne vēlāk kā trīs mēnešu laikā izstrādāt nepieciešamo dokumentāciju ēku nojaukšanai. Ja uzņēmums ar šiem uzdevumiem netiks galā noteiktajā termiņā, RD darbus paveiks pati, iztērētos līdzekļus piedzenot no "S51".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!