Foto: LETA

Rīgas dome (RD) trešdien, 25. aprīlī, kārtējo reizi noraidīja opozīcijas priekšlikumu izpētīt nodibinājuma "riga.lv" un pašvaldības kapitālsabiedrību sabiedriskajām attiecībām veltīto tēriņu likumību un lietderību.

Šādu iniciatīvu RD sēdes dienaskārtībā iekļāva deputāts Mārtiņš Bondars (LA). Viņu uz to esot iedvesmojis Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" pētījums, kurā apgalvots, ka Rīgas mēra Nila Ušakova (S) popularitātes veicināšanai trijos gados iztērēti astoņi miljoni eiro rīdzinieku naudas.

Priekšlikums paredzēja izveidot komisiju, kas pētītu nodibinājuma "riga.lv", nodibinājuma "Rīgas Tūrisma attīstības birojs" un kapitālsabiedrību, kurās Rīgas pašvaldībai pieder kapitāla daļas, sabiedrisko attiecību tēriņu likumību un lietderību.

Šajā komisijā darbotos pa pārstāvim no katras RD deputātu frakcijas, kā arī deputātu virzīti finanšu kontroles eksperti.

Bondara iecere noraidīta nu jau četras reizes. Vispirms viņš atbalstu mēģināja gūt 21. marta Finanšu un administrācijas lietu komitejā. Tad 23. marta domes sēdē. Tad atkal 18. aprīļa Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

18. aprīļa komitejas sēdes vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko (GKR) skaidroja, ka labprāt Bondara ierosmi atbalstītu, taču vien tādā gadījumā, ja šo uzdevumu uzticētu RD Audita un revīzijas pārvaldei, nevis no malas pieaicinātiem ekspertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!