Foto: Valsts policija

Valsts policija 21. aprīlī aizturējusi vīrieti, kurš turēts aizdomās par zādzību no kāda veikala Rīgā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

28. janvārī Valsts policijā vērsušies kāda Pērnavas ielā Rīgā esoša veikala saimnieki, ziņojot par nakts laikā izdarītu ielaušanos. Nezināmi ļaundari bija izsituši veikala stiklu un no kases nozaguši 395 eiro.

Rīgas Centra iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti izmeklēšanā guvuši pierādījumus, ka noziegumu, visticamāk, izdarījis 1981. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem un par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Noskaidrojot aizdomās turētā atrašanās vietu, sestdien, 21. aprīlī, policisti viņu aizturējuši.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Ņemot vērā, ka tika bojāts veikala stikls, pret vīrieti sākts kriminālprocess arī pēc Krimināllikuma 185. panta 1. daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Patlaban aizturētais atrodas izolatorā un drīzumā viņš tiks nogādāts citā policijas iecirknī, kur atradās meklēšanā par cita nozieguma izdarīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!