Foto: stock.xchng

Par vairākkārtēju narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas sākušas kriminālprocesu pret 1999. gadā dzimušu Latvijas pilsoni, kurš ir 12. klases skolnieks un mācās vienā no Rīgas prestižajām skolām, informē VID.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki, pārbaudot tās rīcībā esošo informāciju, aizturējušas personu, kura bija ieradusies kādā VAS "Latvijas Pasts" nodaļā pēc pasta sūtījumiem. Aizturēšanas brīdī pie personas atradušies trīs pasta sūtījumi. Uz visiem sūtījumiem kā saņēmējs bija norādīta aizturētā persona.

Sūtījumu apskatē konstatēts, ka paciņās, iespējams, ir narkotiskās vielas. Sūtījumi nekavējoties izņemti.

Par minēto faktu 12. aprīlī VID sācis kriminālprocess par narkotisko vielu kontrabandu un glabāšanu. Kriminālprocesā izņemtās vielas nosūtītas uz ķīmisko ekspertīzi, un pirmais eksperta atzinums jau ir saņemts. Tajā norādīts, ka vienā no izņemtajiem pasta sūtījumiem atradās psihotropā viela – 50 LSD markas. VID skaidro, ka LSD markas ir ar psihotropām vielām piesūcināts papīrs, kuru lietojot, cilvēks piedzīvo halucinācijas, zaudē orientāciju telpā un laikā, apgrūtināti uztver apkārtējo vidi.

VID darbinieki 13. aprīlī veicis kratīšanu aizturētās personas dzīvesvietā, kur atraduši vairākus iepakojumus, kuros arī atradušās, iespējams, narkotiskās vielas.

13. aprīlī VID atzinusi personu par aizdomās turamo pēc Krimināllikuma 190.1 panta 2. daļas – par narkotisko vielu kontrabandu lielos apmēros un Krimināllikuma 253. panta 2. daļas – par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu lielā apmērā bez nolūka to realizēt.

Aizturētajam piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Pirmstiesas izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, tādēļ plašāka informācija izmeklēšanas interesēs netiks sniegta.

VID atkārtoti informē, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai.

Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība un sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!